Despre noi

Clubul Saishin s-a infiintat in anul 1999 ca urmare a dorintei unui grup de inimosi budoka de a face parte dintr-o organizatie solida, prin care sa poata progresa in domeniul karate-ului atat din punct de vedere tehnic cat si spiritual. Astfel s-a stabilit denumirea clubului “Saishin” care in traducere libera inseamna “cu sufletul curat”.

In prezent clubul nostru are un numar de 300 membrii care se antreneaza cu multa pasiune in dojo-uri din orasele Sibiu, Ramnicu Valcea, Dragasani, Horezu, Calimanesti, Govora, Slatina si Scornicesti in toate aspectele pe care le cuprinde karate-ul (educatie, autoaparare, competitie,contact, evolutie spirituala ).

Suntem afiliati la FEDERATIA ROMANA DE KARATE prin Comisia Nationala de Karate Shito Ryu, clubul nostru fiind un participant activ la toate actiunile (competitii, stagii, seminarii, etc.) pe care .F.R.K. le-a organizat.

Karate-ul practicat in clubul Saishin se adreseaza celor care vor sa evolueze in plan spiritual, nu doar ca simpli combatanti; karate este un scop in sine, in final singurul lucru care conteaza este victoria asupra indoielii, fricii si orgoliului. In mod normal aceasta evolutie incepe de la primii pasi de debut si continua pe tot parcursul vietii !

Din punct de vedere al Clubului Saishin “Karate-ul este unul singur” o arta martiala completa, este atat traditional cat si modern, poate fi o cale sau doar un sport – asa cum simte practicantul, este in acelasi timp autoaparare cat si contact. In timp fiecare practicant se orienteaza spre ceea ce i se potriveste mai bine.